![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt który szuka jakichś tam śmieci w plikach na serwerze i działa on rekurencyjnie- kiedy natrafi na folder funkcja wywołuje samą siebie tylko z parametrem- owym folderem.
jeżeli coś znajdzie to zwracam tablice: return $tablica_sciezek tylko teraz gdy wywoluje funkcje a funkcja znajdzie to coś w pod-folderze w stosunku do argumentu wywołania np. odpluskwiacz(test); /test/katalog/zarazonyplik.php to funkcja zamiast mi zwrócić tablice z tą ścieżka w której coś znaleziono,a niestety zwraca NULL, próbowałem ustawić te tablice jako globalną,statyczną nic, wywoływać z dodatkowym argumentem odpluskwiacz(wewnetrzny_katalog,$tablica_sciezek); tez nic nie pomogło Czy macie może jakiś pomysł jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_merge() - w dokumentacji PHP był nawet przykład tego, co chcesz osiągnąć tyle, że pod hasłem readdir(), jednak poszukać musisz sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, jeszcze sobie nie poradziłem ale faktycznie są tam podobne przykłady: )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:34 |