![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Potrzebny mi jest uchwyt do formularza (this.form) , który muszę przekazać do funkcji.
Dlaczego ten drugi przypadek wywołania funkcji oClick elementu A nie działa? Firebug pokazuje komunikat z błędem. Komunikat mówi, że zmianna wewnatrz funkcji ajaxxx() 'frm' is undefined. Problem w tym, że muszę zachować wsteczną zgodność i nie mogę zmieniać nazwy ani identyfikatora formularza. Ten post edytował kukix 7.05.2012, 17:43:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo tylko elementy związane z form(input,select,...) mają obiekt this.form, znacznik 'a' do nich nie należy dlatego też jej nie ma. Jeżeli masz firebuga to wystarczy zaznaczyć element i w zakładce DOM masz wszystkie dostępne metody i obiekty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo tylko elementy związane z form(input,select,...) mają obiekt this.form, znacznik 'a' do nich nie należy dlatego też jej nie ma. Jeżeli masz firebuga to wystarczy zaznaczyć element i w zakładce DOM masz wszystkie dostępne metody i obiekty Dziekuje, tak własnie mi sie wydawało, utknełem przy tym na cąły dzień, :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:52 |