![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuje informacji w jaki sposob moglbym przeslac informacje do elementu w iframe. index.php:
Mam takie cos jednak to dziala tylko w obrebie strony. ramka2.php:
Zawartosci tego pola juz przycisk nie zmieni. Probowalem czegos w stylu: <button onclick=" top.frames['leftFrame'].document.input[name=www].val('000000');" >Test</button> i wielu innych kombinacji jakie podpowiedzialo google jednak z javascript/jquery jestem dosc slaby i nie dalem sobie rady. Czy ktos moglby mi napisac w jaki sposob moglbym sie odwolac do zawartosci iframe'a aby to dzialalo. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli strona wczytywana do iframe znajduje się pod inną domeną, nie ma możliwości uzyskania do niej dostępu poprzez JS.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka informacja troche popsula mi plany
![]() Moze istnieje jakis inny sposob? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz dostęp do tej innej domeny/serwera - w sensie czy to Twoja strona?
Kiedyś czytałem, że jeżeli ma się dostęp do obu serwerów można korzystać z AJAX-u, po odpowiednich konfiguracji serwerów. Możliwe, że to działa także dla ramek i nijako wyłącza to zabezpieczenie. Jak Cię to interesuje to postaram się znaleźć link, ale musisz mieć dostęp do serwera. Cytat Moze istnieje jakis inny sposob? Niespecjalnie - zabezpieczenie twórców przeglądarek. Chyba, że robisz skrypt dla siebie, wtedy może by Cię uratował jakiś dodatek do przeglądarki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj
![]() I koniecznie napisz o efektach! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:25 |