![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, czy powyższy sposób przekierowania jest bezpieczny? Wskazany kawałek kodu, to element odbierający dane z formularza i po sprawdzeniu zgodności z wyrażeniem regularnym albo uruchamia funkcję albo odsyła na przygotowaną stronę obsługującą błąd. Czy istnieje jakieś bezpieczeniejsze/optymalniejsze rozwiązanie tego zagadnienia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast preg_math zastosuj jakieś rozwiązanie z ctype_digit albo is_int, będzie optymalniej. Niebardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "bezpieczniej".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast preg_math zastosuj jakieś rozwiązanie z ctype_digit albo is_int, będzie optymalniej. Niebardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "bezpieczniej". Masz rację, zmieniłem na is_numeric i też działa całkiem w porządku. Co do dalszej części to chodzi mi o to, czy przesyłanie między podstronami za pomocą nagłowków jest powszechnie stosowaną praktyką przez programistów PHP . Bo być może są jakieś lepsze metody, o których nie wiem (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header może być. Co do is_numeric, to pamiętaj że przepuszcza on też takie liczby jak 10.5, czyli krótko mówiąc niecałkowite.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:04 |