![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
mam taki oto problem plik add_cart.php dostaje dane: i teraz sprawdzam czy taki produkt istnieje w tablicy:
i to nie wiem czy jest dobrze bo nie wiem czy z plikiem viev_cart.php jest zwalone czy tutaj i teraz dla else
nie działa i nie wiem co. Potrzebuje sprawdzic czy produkt o id i numerze wymiarow istnieje. czy ten kod jest ok ? bo w pliku view_cart.php
nadpisuje jesli dam inny numer wymiaru w show_product.php Ten post edytował Cliassi 6.05.2012, 14:09:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie pomagam na PW, ale niech już stracę.
2. Przede wszystkim występuje u Ciebie fundamentalny błąd logiczny - id to unikalny identyfikator rekordu w bazie, więc jeżeli identyfikujesz coś na podstawie id i rozmiaru to znaczy, że coś jest nie tak. Być może chodzi tu o jakiś numer katalogowy produktu, ale id to id i ma być unikalne. 3. To początkowe strip_tags() jest bez sensu, jeżel mają to być liczby całkowite to lepiej zrobić tutaj rzutowanie na int
4. Jak zakładasz temat to powinieneś dokładnie opisać co próbujesz osiągnąć i w jakim formacie są zmienne przesyłane z formularza. Z tego co widzę to identyfikacja produktu dokonywana odbywa się na podstawie numer produktu i numeru wymiaru. Jeżeli użytkownik już ma taki produkt w koszyku to ilość ma być powiększona, a jak nie to ma zostać dodany. W takim przypadku praktyczniejsze, będzie aby kluczem był hasz z tego numeru i wymiaru
chociaż ten Twój kod wydawał się dobry i powinien działać, może błąd leży gdzie indziej? Może przekazujesz różne id produktu? Bo z tego co pokazałeś to wynika, że dla kilku wymiarów jest to samo id. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki!
Ten post edytował Cliassi 8.05.2012, 18:27:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:17 |