![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż, mam problem ze zmianą hasła użytkownika. Otóż z pomocą przychodzi mi funkcja change_password, jednak wywołanie jej, kończy się o braku takowej metody w wybranym modelu. W sumie to nie ważne jaki model wywołuje, zawsze jest to samo. Według dokumentacji powinna się ona znajdować w Model_Auth_User.
I błąd - Cytat ErrorException [ Fatal Error ]: Call to undefined method Model_User::change_password()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według dokumentacji powinna się ona znajdować w Model_Auth_User. A komunikat błędu pokazuje że metodę pobierasz z Model_User. Edit: dodatkowo nie tylko
i nie tylko w klasie Valid jest metoda matches której używasz w klasie Validation Ten post edytował skowron-line 6.05.2012, 12:26:56 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat błędu mówi, że metoda change_password w klasie Model_User nie istnieje. Pokaż nam klasy Model_User i Model_Auth_User.
@up: Zauważ tylko, że w kodzie Pytajka używa Model_Auth_User. Ten post edytował mortus 6.05.2012, 12:26:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Model_User dziedziczy z Model_Auth_User.
Edycja Faktycznie metody takiej brakuje w Model_Auth_User, zastanawia mnie tylko dlaczego i skąd mam ją wziąć? Korzystam z najnowszej odsłony frameworka. Może ktoś wyciąłby mi swój kawałek kodu i pokazał jak zmienia hasło zalogowanemu użytkownikowi? Ten post edytował Pytajka 6.05.2012, 14:44:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:41 |