![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów,
Tworzę własny szablon do Wordpressa i natknąłem się na problem przy menu. Chciałbym zrobić tak, aby na stronie głównej była cała treść, która jest ukryta w Stronach stworzonych przez Wordpressa tzw. One Page Layout. Tylko za nim ta treść będzie pokazana musi zostać pobrana i tu pojawiają się schody. Ale jak już ten efekt osiągnę chcę, żeby strona pływała i do tego użyję ScrollTo & LocalScroll, ale prosiłbym was o uzyskanie pierwszego rezultatu ; D PS. Interesuję mnie dokładnie taki sam efekt jak na tej stronie: www.adamkrupa.com Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ; D |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już mówiłem zainteresuj się JS (innerHTML do wstawiania treści pobranej ze skryptu PHP), podczas klikania w link twórz nowy div na treść najlepiej na samym dole, ustaw mu ID i za pomocą getElementById('identyfikator').innerHTML wstaw treść pobraną JS. Oczywiście treść pobierasz z dodatkowego pliku który musisz zrobić np. AJAX.php który będzie na podstawie wysłanego zapytania zwracał treść. Wysyłaj przykładowo linki docelowe a potem np. wielkim switchem wybieraj skrypt do pobrania treści, następnie pobierz ją i wyślij
![]() Ten post edytował patryk9200 4.05.2012, 23:17:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Ci polecę jak zawsze jquery, za dużo zabawy z js i wiele problemów z kompatybilnością.
$() .html() .load() .append() I to wszystko co będzie Ci potrzebne. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#ShadowD
A mógłbyś to trochę rozwinąć w jakim przypadku to dodać; D Wiem, że $() Pobiera dane .load() ładuję je, ale według mnie to wtedy działa jak zwykłe menu ; D $(document).ready(function() { $("li").click(function(event) { $("ul#nav").load("kontakt.php"); }); }); Na razie mam taką funkcję, która po kliknięciu w dowolony element li z identyfikatora o nazwie ul#nav wyświetli kontakt.php. Jeszcze nie sprawdzałem efektu. Ale co mi po tym jak ja chcę umieszczać treść ze stron stworzonych z poziomu Wordpressa na stronie głównej, a później działać na niej. Proszę cię tylko o rozwinięcie poprzedniej odpowiedzi ; D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:26 |