![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
dzisiaj w pewnym skrypcie spotkałem się z dziwną sytuacją. Chodzi o wysyłanie PW, do tej pory wszystko grało, po zmianie na PHP 5.4.1 w pewnym sensie siadło - brak informacji o odbiorcy. Nie w tym jednak rzecz. Chodzi o to, że skrypt (nie ja jestem jego autorem) najpierw wykonywal serializację tablicy, a potem odwoływal się mimo to do jej elementów:
Jako że wcześniej działało, a "jedyne" co się zmieniło to wersja php mam pytanie - czy w php 5.2 / php 5.3 takie coś było legalne? Po ręcznym dodaniu unserialize wszystko na powrót zaczyna grać, więc innego wyjścia nie widzę. Albo wersja php, albo jakieś konkretne ustawienie jego konfiguracji - pytanie, jakie? Ten post edytował lukasamd 3.05.2012, 10:53:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logiczne że jak używasz serialize() to musisz użyć unserialize() tak się powinno robić, aż dziwne że Twój sposób działał.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
No napisałem, że to nie żaden mój sposób. To nie mój skrypt i błąd wyszedł dopiero po zmianie wersji php.
Ja wiem, że trzeba używać unserialize i o tym nie zapominam, no ale skoro tutaj go nie było a działalo... jakiś powód być musi. Ten post edytował lukasamd 3.05.2012, 11:04:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy tablica nie zostanie odserializowana to skrypt zwróci 1 i 'a' , więc też nie wiem w jaki sposób to mogło działać. Php 5.3.8 Ten post edytował toffiak 3.05.2012, 11:15:12 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:53 |