![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam tworze dynamiczne menu na stronie w php. Mam taki problem ze gdy wybiore jakąś pozycje z tego menu to wyświetla mi w srodkowej części strony formularz wyboru(z danymi pobranymi z bazy danych) wraz z przyciskiem zatwierdzającym ten wybór. Do tego momentu jest wszystko dobrze, lecz gdy zatwierdzam wybór to poniższy kod sprawdza czy istnieje zmienna 'go', a oczywisice nie istenie i przekierowuje mnie na page/start.html. Jak zrobić zeby poszczególny przycisk nie był sprawdzany przez ten kod.
<?php // zmienna $go przekazana metoda GET $go = $_GET['go']; // sprawdzamy czy zmienna $go nie jest pusta if(!empty($go)) { // sprawdzamy czy plik o danej nazwie istnieje if(is_file("page/$go.php")) include "page/$go.php"; // jezeli plik nie istnieje wyswietla się komunikat else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; } // jezeli zmienna $go jest pusta wyswietla się strona glowna else include "page/start.html"; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz tą zmienną 'go' dalej sobie przekazać formularzem
najlepiej jakbyś dodał dodatkową walidację, tak aby zmienna 'go' mogła zawierać tylko zdefiniowane wartości np. początek zrobić tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:32 |