![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam mały problem z szukaniem różnic między tablicami, otóż posiadam dwie tablice powiedzmy:
I chciałbym aby szukana funkcja podawała mi jaka wartość została usunięta a jaka dodana, w manualu znalazłem funkcje array_diff_assoc, lecz ona tylko podaje mi różnice jakie są miedzy dwoma tablicami, bez informacji które zostało usunięte a które dodane. Musze przyznać, że nie mam już dzisiaj pomysłów jak to rozwiązać i dlatego proszę Was o pomoc. Z góry dziękuje, pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwszy przypadek (których nie ma w B z A/usunięte) to różnica pomiędzy tablicą A i B, a drugi (których nie ma w A z B/dodane) odwrotnie- B i A.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsze co pomyślałem to właśnie o tym rozwiązaniu, ale po chwili doszedłem do wniosku, że to nie zadziała, lecz jednak.. Ale tak czy siak, wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:53 |