![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam auroxa, a na nim apache 2.0.50, PHP4 i MySQL4. Jak zrobić, żeby php współpracowało z MySQL'em? Bo kiedy konfiguruję PHP4:
Cytat ./configure --with-apxs2=/usr/local/apache/bin/apxs To wtedy wszystko idzie jak z płatka, ale kiedy dodam do tego jeszcze: Cytat --with-mysql=/usr/local/apache/bin/apxs Wtedy wyświetla błąd, że w pliku apxs nie ma nagłówków mysql'a. Przy okazji powiem, że nie ma u mnie w /usr/local/apache/bin/ pliku mysql. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włóż płytkę z rpm'em MySQL i zobacz gdzie ten redhatopodobny twór ładuje zobie binarki i *.h MySQL-a. Ew. użyj #whereis mysql. Niewykluczone, że trza będzie podlinkować coś. Pokombinuj potem z flagami ./configure.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehhh... w "--with-mysql" podajesz sciezke do plikow naglowkowych MySQLa a nie do niewiadomo czego z apacha...
Pliki naglowkowe sa w paczce nazwanej "mysql-devel*.rpm" i o ile dobrze pamietam, to sa na CD nr 3. O ile mnie pamiec nie myli, to po instalacji pliki powinny sie znajdowac w katalogu /usr/local/lib/mysql -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:30 |