Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][PHP]Lightbox i reakcja na paek przewijania
Gray
post 1.05.2012, 12:27:31
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Hej,
mam na swojej stronie skrypt JS który reaguje na ruch paska przewijania (scroll). Dodatkowo mam obiekty które po kliknięciu wyświetlają się w lightboxie. Problem leży w tym, że jeśli obiekt wyświetlany w lightboxie ma dużą wysokość to trzeba go trochę scrollować w dół i wtedy uaktywnia się skrypt pod lightboxem na stronie. Da się jakoś w prosty sposób zablokować wykonywanie takiego skryptu czułego na scroll ze strony podstawowej kiedy odpalony jest lightbox?

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
mortus
post 1.05.2012, 13:01:08
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tag PHP w tytule tematu jest zbędny, bo problem z PHP nie ma nic wspólnego. Jeśli natomiast chodzi o sam problem, to i być może da się w jakiś sposób uwarunkować działanie skryptu obsługującego przewijanie w zależności od tego, czy lightbox jest "włączony", czy też nie. Jadnak trzebaby wiedzieć, jaki to skrypt, jak on wygląda, a najlepiej by było, gdybyśmy mogli zobaczyć stronę o której mowa on-line.

Ten post edytował mortus 1.05.2012, 13:01:46
+Quote Post
Gray
post 1.05.2012, 13:04:09
Post #3

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Stronę mam na localhoście, tak też myślałem, że bez kodu może być problem i liczyłem może na coś w rodzaju wyłączenia obsługi JS czy też konkretnej jego funkcji kiedy włączony jest lightbox.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:48