![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy nawigacji typu LavaLamp z JQUERY jeden element listy jest zawsze aktywny, co by podświetlenie menu wiedziało gdzie zaparkować typu id="selected", przy czym korzystając z php include - kod na każdej ze stron jest taki sam. Wiem jak kwestię obejść, gdy podświetlenie generowane jest przez CSS - do body na każdej stronie dodaje identyfikator typu id="index", id="oferta", taką samą nazwę id dodaje przy każdym z elementu listy/a, a w cssie dodaje reguły, która sprawdza pokolei id i jeśli są zgodne - podświetla. Pytanie jak to zrobić w przypadku, gdy definicja podświetlenia jest w jquery?
Generalnie to myślę nad tym jak wstawić id="selected" do elementu listy w zależności od podstrony. Np. żeby PHP zczytywał coś typu identyfikator/zmienna (z adresu?) ifem porównywał z id listy i jeśli jest to samo - dopiero wtedy wstawiał include z id selected. Coś w stylu if($_GET[id]==index) { include("id="selected""); ?> -----> (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) A jeśli tak to w jaki sposób dopisać zmienną do adresu? Proszę o wyrozumiałość i łopatologiczne przedstawienie problemu, bo coś nie udaje mi się wygoglać. Macie jakieś lepsze pomysły? Generalnie tak wygląda suchy html. Sęk w tym, żeby na każde z podstron dodawał id="selected" do aktywnej strony, zaraz po <li... Ten post edytował Aidahow 30.04.2012, 01:00:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:39 |