![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę w PHP stworzyć ranking użytkowników biorący pod uwagę ich majątek. W tabeli users mam kolumny id, login,..., cash. Chcę posortować względem cash i wyświetlić wyniki w tabeli (HTML). I o ile ORDER BY sortuje tabelę w MySQL, tak zwracając wynik do tablicy otrzymuję tylko pierwszy rekord ($users[1] to id pierwszego użytkownika, $users[2] login pierwszego...) i na pierwszym się kończy. Chciałbym dostać wyniki dla wszystkich użytkowników, ale nie mam zielonego pojęcia, jak to zrobić. Nie wiem nawet jak w tym przypadku użyć pętli, bo nigdzie się nie zahaczam z żadną zmienną. Póki co mam coś takiego: ale jak już napisałem jest to tylko tablica dla gracza z najwyższym kapitałem. Jak stworzyć tablicę zawierającą chociaż w uporządkowanej kolejności `id` użytkowników w kolejności od najbardziej majętnego (w sensie $tablica[0] to np. 3, a $tablica[1] to 17)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak? edit Widzę że ktoś był szybiej ![]() Ten post edytował kpt_lucek 28.04.2012, 20:55:33 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa, dziękuję. Do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:17 |