![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Chciałbym na swojej stronie zrobić możliwość pakowania plików które znajdują się w danym katalogu (w katalogu danego usera ![]() ![]() Czy jest to możliwe bez instalowania osobnego programu (WinRAR)? Jezeli tak to czy ktoś mógłby mi pomóc? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pakowanie plików do RAR Nie rób tego, tzn. tylko nie do RAR. Pakuj jak musisz jako ZIP, jest to format ogólnie dostępny. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko to nadal nie zmienia faktu że nie mam pojecia jak zrobić ten wygląd okienkowy na stronie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A konkretnie czego nie wiesz? Przecież to zwykły formularz jest.
Jedyny "problem" to pierwsze pole z katalogami i plikami. Ale je generujesz tak: pobierasz pliki i katalogi z katalogu usera (rozumiem ze są one na serwerze). Służy do tego choćby readdir(). Wyświetlasz mu w postaci select multiple i po sprawie.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Szczerze? Nigdy nie rozumiałem php. A czy ktoś mógłby podać mi gotowy gragment kodu żebym tylko podpiał CSS?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze? Nigdy nie rozumiałem php. A czy ktoś mógłby podać mi gotowy gragment kodu żebym tylko podpiał CSS? Wielkiej filozofii w tym nie ma. Zobacz chociażby tu http://luktom.net/blog/112-iteratory-w-php...rectoryiterator Wyświetlasz nazwę plików, później dodajesz np. checkbox aby móc je "zaznaczyć" (lub tak jak napisano wyżej) i wysyłasz nazwy plików zaznaczonych przez formularz, później sprawdzasz jakie to są, pakujesz w ZIP i odsyłasz do użytkownika. Ten post edytował !*! 29.04.2012, 10:12:37 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:10 |