![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem , wyniki zapytania oraz zmienna wysylana w linku metoda get wyswietla sie jako string , jak zmienic na int , prov=bowalem rzutowania ale nie idzie. O to fragmenty
chodzi o te id=1 wyswietla mi jako string oraz
gdy sprawdzam to funkcja var_dump mam tak
jak to wszystko zmienic na string , probowalem rzutowania to albo mi wypisuje null albo nie zalaznie od wynikow wypisuje int 1 , tak jakby nie zwracal uwagi co jest w zmiennej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, że polska język trudna język, ale można prosić o opis problemu w języku polskim ?
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taki jest problem że rzutowanie dziala te co w ostatnim poscie ale jak w zmiennej tablicowej $ro[] mam 5 stringów czyli 29 28 27 26 25 , to sa te stringi krotke ale sa , to nie chce mi zmienic tych wynikow na typ int jak tak zrobie to wyswietla mi "1 int"
po rzutowaniu $ro[1] , byl tam string '26' wyszlo mi to
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli masz to w tablicy to potraktuj to petla...
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty próbujesz rzutować integera na tablicę, a nie na konkretne pole.
Zrób coś takiego:
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
zrobilem jak kazales to mam 5 bledow ze undefined index id_pojazdu i po kazdym bledem mam '0'
a gdy sprawdzam $ro[1] mam to co mialem wczesniej
normalne jak do indexu tablicy wpisuje np liczbe to po wyswietleniu jest ta liczba , tutaj wpisalem wyniki zapytania czyli ta jedna konkretna liczba, a tutaj wyglada to tak jak do tablicy o konkretnym idexie wpisal 2 wartosci. bawilem sie w rzutowanie elementow tablicy i dzialalo a tu nie... wyglada jakbym mial tablice w tablicy |
|
|
![]()
|
|
Ech, moje przeoczenie. Spróbuj tak:
Ten post edytował k_@_m_i_l 28.04.2012, 18:28:59 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
mam tak jak pisles czyli
robie tak dodatkowo a wychodzi mi
te null jest do vardump a te dziwne liczby po zmianie tego w echo , pierwszy raz mi wyszły takie dziwne liczbe z php,nie wiem co dalej |
|
|
![]()
|
|
No przecież Ci dobrze wyszło.
Daj sobie przykładowo:
I Ci pokaże każde id_pojazdu w nowej linii. A jeśli już chcesz var_dump zrobić, to robisz go teraz: a nie var_dump($ro[1]). Ten post edytował k_@_m_i_l 28.04.2012, 18:53:36 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Juz wszystko sobie poradzilm ,wielke dzieki kamil!!!
Ten post edytował Murek1993 28.04.2012, 19:53:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:39 |