![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa teoretycznie prosta ale nie do końca. Potrzebuje wyciągnąć rozmiar pliku z dwóch serwisów sharingowych mianowicie rapidgator i turbobit. Konkretnie chodzi o forme zapisu dla rapid:349.59 MB oraz turbo: (401,38 Mb) . Tutaj przykladowe kody stron z ktorych probuje to wyciagnac:
Niestety tresc strony sami musicie wycignac bo mnie nie przepuszcza jak probuje ja wstawic do postu Próbowałem różnych zapytań preg_match ale albo uzyskiwałem szczątkowe liczby albo wyników było masa i nie miało to większego sensu. Dodatkowo podziele się z wami funkcja która umożliwia uzyskanie tekstu pomiędzy wpisanymi wyrażeniami czyli np. jezeli mamy w kodzie to wystarczy wskazac yandex_ oraz _callbacks aby uzyskać metrika. Problemem jest to że nie radzi sobie z białymi znakami czy nowymi liniami i nie odczytuje prawidłowo rozmiaru. Tak myślałem żeby dodać jej taka funkcje niestety nie mam za bardzo pomysłu jak. Oto ta funkcja:
Czyli podsumowując. Potrzebuje wyciągnać rozmiary plików z przykładowych stron albo za pomocą preg_match albo za pomocą tej funkcji. Prosze pamietać że pliki mogą mieć od 1 mb do 2 gb. W zwiazku z tym że jest to zaledwie wycinek większej cześci nie moge za bardzo użyć innych metod bo wprowadzi to zamęt. Prosze o jakąs pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej gotowe i przetestowane rozwiązanie, które wypluwa 349.59 na wyjście. Mam nadzieję, że podążając tym tropem bez problemu sklecisz sobie ten drugi skrypt.
Ten post edytował Sinevar 27.04.2012, 19:49:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:10 |