![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje pomocy przy kilku regexach . Nie potrafie tutaj w żaden sposób błysnać.
Potrzebuje z tąd wyciągnać : -zalogowany -diamenty -poziom konta -pochwaly / prosby -ostrzezenia. Napisalem juz 2 regi ale nie wiem czy optymalnie. Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wybierz coś innego:
PHP DOM phpQuery - biblioteka zwraca elementy drzewa DOM a odpytywać możesz przez selektory CSS jak w jQuery PHP Simple HTML DOM Parser -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety jestem pod tym wzgledem ograniczony, musza byc regexy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Ci chodziło...ale ja bym to zrobił na przykład linuxowym sedem:
cat plik.html | sed -n '/Zalogowany\|Diamenty\|Poziom konta\|Pochwały\|Prośby\|Ostrzeżenia/p' | sed 's/\(.*\)<span class="gen">\(.*\): <\/span>\(.*\)/\2/' |
|
|
![]()
|
|
chcialbym cos na zasadzie tego
ref ref |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 13 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie parsowanie htmla z użyciem regexp to złooooooo. Poczytaj sobie http://stackoverflow.com/questions/1732348...-contained-tags, dość zabawny post
![]() Nie znaczy to, że jest to niemożliwe. Dla Twojego przypadku napisałem mały skrypt. Pierwsza funkcja, jako pierwszy parametr pobiera ten Twój html, który zamieściłeś w poście wyżej, drugi parametr to będzie tag tr, a trzeci to tablica opcji do kolejnej funkcji.
Ta druga funkcja wygląda natomiast tak:
A poniżej parę wywołań, by uzyskać dane, które chciałeś.
Pamiętaj by struktura htmla była właściwa, tam w Twoim htmlu brakuje otwierającego tr. Ten post edytował Sinevar 30.04.2012, 11:05:04 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za poswiecenie czasu, dzis postaram sie wszystko przemelic i ogarnać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:24 |