![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod
i jak teraz zmienną $id i $sql przekazać do klasy aby móc z nije korzystać w funkcji Header() w klasie ![]() -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy podstaw. Parametry funkcji.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to zrobić na kilka sposobów, np. przekazywać te parametry w konstruktorze:
albo po prostu przekazywać zmienne jako argumenty funkcji Header
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@BlackDante przekazywanie do konstruktora to raczej zły pomysł, w przypadku kiedy do danych $id i $sql ma się odwoływać tylko w metodzie header.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HMm nie działa...bo tak
Mam plik fpdf.php i mc_table.php i plik w którym generuje pdf'a i w tym pliku którym generuje pdf'a mam ten kod:
w pliku fpdf/mc_table.php jest ładowanie pliku fpdf.php Wyrzuca mi błąd: Notice: Undefined variable: id in fpdf/fpdf.php on line 348 Notice: Undefined variable: sql in fpdf/fpdf.php on line 348 a 348 linia w fpdf.php to $this->Header($id, $sql); (nawias był pusty ale dodałem te 2 zmienne tak jak w pliku w którym generuje pdf'a) gdzie jest błąd ? OKI już sobie poradziłem ![]() Zrobiłem funkcje w której dodaje te dane do klasy i po utworzeniu klasy te dane dodaje do tej funkcji ![]() ![]() Ten post edytował Elber 25.04.2012, 12:21:56 -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 11:48 |