![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak prosto z mostu, potem będę sie tłumaczył (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) formularz otwieram tak:
w tej części po kliknięciu w link "zmień ilość produktów" wykonuje się skrypt który pokazuje diva z polem input z którym mam problem..
a tak usuwam.
a tutaj skrypty obsługujące.
co chcę osiągnąć, to aby zaktualizować zamówienie bez przeładowania strony czyli tak jak to jest w przypadku usuwania. czytałm próbowałem modyfikować funkcję odpowiedzialną za usuwanie, niestety moje próby spełzły na niczym.. niestety moja znajomość javascriptu tudziez jQuery mocno kuleje i dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc.. potrzebuje wskazówek, przykładów na których mógłbym się oprzeć i zastosować w moim przypadku.. za wszelką pomoc dziękuje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) // edit zapomniałem dać skrypt obslugujący update
Ten post edytował pa-jong 24.04.2012, 21:59:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim sklepie zastosowałem podobny mechanizm.
A działa on tak:
Co do Twojego kodu, pamiętaj, że np. funkcję document.getElementById('info').style.display='block'; możesz zastąpić $("#info").hide(); lub bardziej "bajeranckimi" np. fadeOut() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli, że dajmy na to jak poprostu nadam id dla <tr> np:
i przy "usuń" dam np onClick
to powinno mi dynamicznie ukryć dany rekord na www tak ? jakos mi sie to zbyt proste wydaje, a nie mam jak obecnie sprawdzić.. Ten post edytował pa-jong 26.04.2012, 07:22:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki mały skrót myślowy, który mam nadzieję wyjaśni mechanizm usuwania i przewagę wykorzystania jQuery nad umieszczaniem zbędnego kodu js w linkach "a". |
|
|
![]()
|
|
mniej więcej czaje
a przynajmniej na tyle aby zrobić to czym miałem się zająć w następnej kolejności, dzięki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) może nie jest to idealny kod ale działa, poprawkami zajmę się później (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) jednakże dalej nie uporałem się z updatem koszyka poprzez jquery.. struktura pliku wygląda tak.. admin.php
natomiast w cart.php jest m.in. formularz z ostatnią nieudolną próbą..
onkeypress w admin.php ( zawierają się tez tutaj funkcje odpowiedzialne za dodawanie i usuwanie )
skrypt odpowiedzialny za update cart.php
//edit po chwili nieobecności i leniwieniu się nad brzegami atlantyku, wracam do problemu. czy będzie mi ktoś w stanie pomoc ? Ten post edytował pa-jong 10.05.2012, 09:52:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:24 |