![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z biblioteką phpThumb a konkretnie z przykładem jej użycia phpThumb.demo.object.php jest tam fragment kodu:
a konkretnie:
wyrzuca mi błąd:
tak jakby wcale nie dało się dobrać do $phpThumb->gdimg_output, lub nie był poprawnie skonstruowany. Prześledziłem funkcje klasy RenderOutput() i RenderToFile() i tam wydaje się wszytsko ok, jednak nie wiem czemu nie mogę tego wydobyć na zewnątrz. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ktoś kto może zna tę klasę mógłby powiedzieć czy podane w przykładnie zastosowanie jest błędne? A teraz dlaczego chcę się dobrać do $phpThumb->gdimg_output ? Chcę zrobić watermark, ale nie taki trwale niszczący obrazek (jaki można zrobić w phpThumb), tylko na dodatkowym wąskim pasku dodanym u dołu obrazka, dlatego muszę powiększyć wysokość obrazka o te kilka px i tam już dodać własny watermark z pliku i dlatego chciałem to zrobić po zastosowaniu wszytskich poprzednich efektów przez GenerateThumbnail(). Nie znalazłem czegoś takiego w tej klasie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:30 |