![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem o który nie wiem dobrze nawet jak zapytać.
mam formularz i bazę danych - pola input formularza mają nazwy jedną z funkcji jest poprawianie danych w bazie. Dzieje się to tak, że pola input pobierają dane i wyświetlają, a potem są wysyłane niezależnie od tego czy są zmienione czy nie. problem jest jednak taki że w tym samym pliku są również funkcje wyszukujące rekordy i gdy wysyłam poprawiony formularz to w efekcie dostaję frazę "pomyślnie auktualniono" ale również efekt wyszukiwania po wszystkich zmiennych. PRZYKŁAD: rekordy: Jan Kowalski ur. 1770 wieś Czarnoty Henryk Gustaw ur. 1440 wieś Pcim i iinne wyszukiwanie $nazwsko=Kowalski Jan Kowalski ur. 1770 wieś Czarnoty wyszukiwanie $imie=Jan Jan Kowalski ur. 1770 wieś Czarnoty edycja rekordu Jan Kowalski wysyłka - wynik: rekord pomyślnie auaktualniono Jan Kowalski ur. 1770 wieś Czarnoty - wyświetlenie wyniku szukania nazwiska Jan Kowalski ur. 1770 wieś Czarnoty - wyświetlenie wyniku szukania nazwiska Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Funkcja wyszukiwania nazwiska powinny działać tylko jeśli w adresie jest ?nazwisko=kowalski a przy wysyłaniu poprawki nie ma Jest na to jakaś rada ? -------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:49 |