![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pisze sobie klase do obslugi wielu baz danych np DbMySql, DbPgSql itp, wybor bazy bedzie okreslany w konstruktorze np
problem w tym, ze nie wiem jak w klasie Db kozystac ze zmiennych i metod klasy
Pewnie zalatwia to jedna linijka kodu ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do juz istniejacej klasy nie mozesz przypisac mowych metod - ta klasa moze tylko odziedziczyc funkcje z wczesniej zdefiniowanej ale mozna to podejsc inaczej
a odwolac sie mozesz do funkcji w ten sposob
Chyba ze jest jakis sposob o ktorym nie mam pojecia ![]() -------------------- If you can't find a program that does what you want it to do, then write your own.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O tym sposobie wiem, jesli nie ma innego to pewnie bede musial sie nim zadowolic
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba zeby zastosowac pewien chwyt
nie wiem czy dziala bo pisze "z palca" ![]() -------------------- If you can't find a program that does what you want it to do, then write your own.
|
|
|
![]()
|
|
Tak wlasnie o to mi chodzilo, wielkie dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest tylko jeden drobny problem... mianowicie jesli jeden z argumentow przekazanych do __call jest tablica - to implode( ',', $arg ) niestety nie przejdzie... glowilem sie nad tym przez ostatnie pol godziny, ale nie moge znalezc lepszego wyjscia niz
Ale to jest koszmarne... Niestety nie mozna uzyc call_user_func_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - a przynajmniej ja nie porafie uzyc tego na obiekcie. Znalazlem za to call_user_method_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - i to jest to!
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bregovic @ 2004-08-10 22:40:14) [...] Znalazlem za to call_user_method_array" target="_blank - i to jest to!
To już chyba lepiej zrobić tak:
Zalecają właśnie ten sposób przy opisie call_user_method_array Pozdrawiam ![]() -------------------- | WinXP | Apache 2.0.50 | php 5.0.3 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio |
CMS::engine llllllllllllllllllll 80% CMS::userInterface |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ups! To sie nazywa slepota - nie zauwazyc WARNINGa ;]
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 05:40 |