![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Jak zawsze mam problemy ![]() Otoz mam tresc wrzucona do bazy No ale to mi nie wystarcza bo posrod tresci chce zamiescic link do dzialu ale nie chce do tego dorabiac nowych rekordow. No i pisze sobie tak: bla bla bla <a href=link>kliknij</a> bla bla bla ... i tak dalej i teraz jak wrzucam jest ok z tym ze jak wyciagam juz nie pokazuje mi linku jako <a href...>...</a> tylko sam napis link. a podczas edycji chcialbym znac do czego link sie odnosi. Bo podczas wyswietlania dla zwyklych odbiorcow wersja nie pokazujaca htmla odpowiada mi natomiast podczas edycji wolalbym wiedziec co to za link z gory dziekuje -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krótko i na temat... proponuje zrobić tak... jeżeli chcesz trzymac linki w bazie to najlepiej byloby pakowac je w ten sposob:
Kod [a]http://ble.com.pl[a2]link[/a] po prostu bez tagów. Gdy chcesz wyswietlic tekts zamieniasz odpowiednie fragmenty przy pomocy funkcji str_replace();, to bedzie tak: [a] zamienisz na '<a href="' [a2] zamienisz na '">' albo '" target=_blank>' [/a] zamienisz na '</a>' Kod $tresc // cały tekst $tresc=str_replace("[a]", "\" target=_blank>", $tresc); pozdro -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok zapisalem w bazie tak jak dales mi przyklad ale teraz podczas wyciagania danych nie wyswietla mi tresci
-------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wyswietla Ci tresci calego dokumentu, czy tylko tresci linku? Mam ndzieje ze nie wpisales tam tego:
Z reszta te skrypty podmienialy tylko male fragmenty i nie powinny wplywac na wyswietlanie tersci, ostatecznie moze Ci wyswietlic bez podmieniania... sprawdz swoj skrypt raz jeszcze... pozdro ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |