![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z równym rozmiarem w css.
Doskonale mój problem widać na mojej stronie głównej : Główna Widać tu jak środkowa kolumna jest dłuższa od reszty. Jak zrobić by te boczne się rozszerzały razem z środkową ? Mój plik style :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to pomoże:
http://blog.piotrnalepa.pl/2009/10/11/css-...olumn-wersja-2/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wychodzi mi zgranie tego ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takiej formie jak masz to teraz zrobione, to możesz je wyrównać tylko za pomocą JS, w CSS się nie da.
Jeśli te kolumny mają ustaloną stałą szerokość, to możesz połączyć tła z trzech kolumn w jeden obrazek ustawić jako tło dla <div id="tresc"></div> Twoje kolumny mają też ustawione FLOAT, więc nie zapomnij też za ostatnią z nich dopisać np: <div style="clear:both"></div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 tak z ciekawości zapytam w czym robisz strony internetowe cms jakiś edytor tekstowy ?
2 Czy tylko ja widzę krzaczki sprawdzałem zarówno na FF i IE ? 3 <center> jest niemodne od tego są style 4 Czemu ma służyć wielokrotne używanie znacznika <html> <head> itd. 5 Walidator w3c wyszukuje bagatela 90 błędów i 93 ostrzeżenia Jeżeli chcesz żeby kolumny były równe możesz przypisać im stałe wartości height w css innego wyjścia nie znajdziesz w css Ten post edytował webświr 21.04.2012, 22:49:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jeżeli chcesz żeby kolumny były równe możesz przypisać im stałe wartości height w css innego wyjścia nie znajdziesz w css Ciekawe co piszesz. Zwłaszcza w kontekście tego, co napisał już Crocodillo. Ponadto pierwszy przykład z google: http://matthewjamestaylor.com/blog/equal-h...er-css-no-hacks. To, czego szukasz to "Equal Height Columns".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:26 |