![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz, a w nim listę rozwijaną. Sama lista działa dobrze, jednak podczas weryfikacji oraz po wysłaniu zawartości formularza gubi wybraną pozycję i wraca do początku.
Wszystkie dane wysyłam POST-em, jednak tu nie wiem jak powinienem uzupełnić tą listę żeby wybrana pozycja pozostawała bez zmian.
Ten post edytował Szunaj85 21.04.2012, 13:03:28 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zawartość elementu option, nie można wpisywać żadnych znaczników ( w twoim wypadku value). Co to za bzdura? To gdzie niby ustalasz jaka wartość ma być przesłana? W nazwie option? Szunaj85 tak samo jak po wysłaniu wpisujesz w value pól tekstowych wpisaną wcześniej wartość tak samo przy select sprawdzasz, jaka wartość została wysłana i przy odpowiedniej dodajesz "selected". Ten post edytował markonix 21.04.2012, 11:57:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak samo jak po wysłaniu wpisujesz w value pól tekstowych wpisaną wcześniej wartość tak samo przy select sprawdzasz, jaka wartość została wysłana i przy odpowiedniej dodajesz "selected". Mógłbyś pokazać mi przykład jak to powinno wyglądać. -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przesadzasz <option value="cos" <?=($_POST['lista'] == 'cos') "selected='selected'" : '')?>>wartosc</option>
Mozesz ładniej to zrobic rozbiajac tablice i podobny warunek zastosować. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie przesadzasz <option value="cos" <?=($_POST['lista'] == 'cos') "selected='selected'" : '')?>>wartosc</option> Gdybym wiedział jak to dokładnie zrobić nie prosiłbym o to.U mnie kod HTML znajduje się w PHP więc znaczniki <?php ?> nie są potrzebne. Jednak mimo ich usunięcia i wielu modyfikacji nie ma oczekiwanych efektów. ![]() Zastanawiam się jednak czy tu nie byłyby lepsze sesje albo zapis do cookies. ![]() Ten post edytował Szunaj85 22.04.2012, 16:31:43 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
--RaV-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Po pierwsze chciałbym zaznaczyć że prościej posługiwać się samymi cyframi w 'value'. a po 2 proponuję zrobić to w ten sposób:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Nadal nic.
![]() ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej jest źle bo pomagający zapomiał o czymś takim jak zasięg zmiennych.
Ten post edytował lukasz_os 26.04.2012, 17:14:04 -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:35 |