![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dostałem od was kiedyś skrypt do układania indeksów tablicy pokoleji
tylko nie wiem jak go użyć. 1. Chciałbym aby miał tam switcha który wybierał by tablice według zmiennej dzial. 2. Funkcja zwraca tablice jedak ja chciałbym aby zwracaną tablicą była odpowiednio zmodyfikowana (przez funkcje) tablica początkowa -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bym ci pomógł, ale nie rozumie. Może napisz "pseudokod" i wytłumacz jeszcze raz co chcesz osiągnąc ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba o coś takiego Ci chodziło. -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(luinnar @ 2004-08-02 16:00:13) dostałem od was kiedyś skrypt do układania indeksów tablicy pokoleji
tylko nie wiem jak go użyć. 1. Chciałbym aby miał tam switcha który wybierał by tablice według zmiennej dzial. 2. Funkcja zwraca tablice jedak ja chciałbym aby zwracaną tablicą była odpowiednio zmodyfikowana (przez funkcje) tablica początkowa Kod array[1]="Beny"; array["moj_text"]="Beny_3"; array["moj_2nd_text"]="Beny_2"; ==>po funkcji ==> Kod array[0]="Beny"; array[1]="Beny_3"; array[2]="Beny_2"; 1. Wybierał tablice według zmiennej? Przecież jeżeli podasz nazwę tablicy to on ci ją prze indeksuje. 2. Co to znaczy odpowiednio zmodyfikowana? -------------------- Drobne awarie nie isnieją, jeżeli miała jednak miejsce drobna awaria, oznacza to, że nie poznałeś jeszcze jej rzeczywistych rozmiarów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrzcie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19516 pytanie 3
1. mam tablice $wagraf czy kod powinien wyglądać tak:
-------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@luinnar: kod podał Ci Yarecki, proponuje zajrzeć dwa posty wyżej
![]() ten kod który podajesz Ty jest nie najlepszy bo funkcja powinna przyjmować parametr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzieki wszystkim za pomoc (szczególnie Yarecki-emu bo jego kod zastosowałem)
Wszystko działa ![]() ![]() -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 17:58 |