![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Helpmee- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Mając dwa radio w formularzu:
<input type=radio name="f5" value="1">1<br> <input type=radio name="f5" value="2">2<br> Jak mogę zrobić polecenie, które po zaznaczeniu "1" przypisze zmiennej $x = $a +$b a jeśli zaznaczę "2" $x =$a - $b? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 3 Dołączył: 18.04.2012 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeżeli uda mi się pomóc Tobie to jestem usatysfakcjonowany . Wtedy Ty kliknij na POMÓGŁ
|
|
|
-helpmee- |
![]()
|
Goście ![]() |
No i właśnie tak robię:
I za każdym razem wybierając pierwszy value liczy dobrze, ale wybierając drugi zwraca zero. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 3 Dołączył: 18.04.2012 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytasz o $c=$a-b$ a ty dzielisz sprawdź poprawność dzilenia aby czasem nie było problemu z danymi np może wynik jest poniżej 0,5 dlatego przy zaokrągleniu otrzymujesz 0
Przy dzieleniu musisz zwracać na dużo rzeczy uwagę Ten post edytował adamec 18.04.2012, 16:26:08 -------------------- Jeżeli uda mi się pomóc Tobie to jestem usatysfakcjonowany . Wtedy Ty kliknij na POMÓGŁ
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:52 |