![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym ze Http_Referer po wyknoninu polecen zmienia wartosc a ja chce przekierować na wartosc wczesniejsza, jak to zrobic? probowalem zapisac ta wartosc jakos do stałej ale brakuje mi skilla zeby to potem odpalic.
Chyba da sie i nie trudno, pomoże ktoś? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz sobie to tymczasowo zapisać w pliku, bazie lub inaczej i później odczytać.
możesz przekazać ją postem lub za pomocą get lub może sprawę załatwi zmienna $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] ![]() -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Daj w 13 linii. A w 34 linii. Ten post edytował rocktech.pl 18.04.2012, 15:28:11 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rocktech.pl
nie zauważyłem efektu Swirek pomysle o tym zapisywaniu w pliku. co do get to mi to includuje strony i nie chce na tym etapie laczyc kolejnych zmiennych w adresie bo chyba tylko tak sie da $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] moze by zalatwilo sprawe tylko osoba ktora z niewiadomych przyczyn odswiezyla by strone przy logowaniu chyba juz nie wroci? zreszta sprawdze Dzieki wam za odp. Ten post edytował fate 18.04.2012, 15:34:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stała to nazwa dla pewnej wartości, która nie może ulec zmianie podczas jednokrotnego działania skryptu. Odświeżenie strony powoduje przerwanie (kończy działanie) i ponowne uruchomienie skryptu. Zapisz HTTP_REFERER w sesji ($_SESSION) i nie będzie problemu z odświeżaniem po błędzie. Przed dokonaniem przekierowania usuń HTTP_REFERER z sesji.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
mogłby mi to kto przeskrobać bo próbowałem i wróciłem do punktu wyjścia dodac do sesji chyba dodalem ale nie wiem jak usunac...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzieki narazie nie działa ale pokminie jeszcze z tym co dałeś coś ruszyło.
Jak dam exit to potym // ... juz kodu nie moge ciagnac i tu jest ból ale do zrobienia myśle jest:) + ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:28 |