![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Moja strona na cba.pl, http://www.chenoveth.cba.pl nie może się połączyć z bazą danych, wyskakuje komunikat; Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Mam plik config.php ,który zawiera dane do połączenia z baza danych jego zawartość to <?php $config['db_host'] = 'mysql.cba.pl'; $config['db_user'] = 'Adam707'; $config['db_pass'] = '***'; $config['db_name'] = 'chenoveth_cba_pl'; foreach ( $config as $k => $v) { define(strtoupper($k), $v); } ?> Wydaje mi się że wszystko wpisane jest prawidłowo, chyba że jest inna przyczyna wyskakiwania tego błędu z góry dzięki za pomoc Ten post edytował olo707 18.04.2012, 12:18:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przez socket mozesz sie polaczyc tylko w obrebie maszyny. nie da sie polaczyc z innym serwerem. przynajmniej wg mej wiedzy, jesli jest inaczej - niech mnie kto poprawi...
j. EDIT nie wiem, czy wiesz, ale dales dostep do swojej bazy danych calkiem sporemu gronu osob przegladajacych to forum.... gratulacje.. moderator, z litosci zaoraj temat, lub dane.... Ten post edytował alegorn 18.04.2012, 12:14:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co zrobić żeby połączyło co wpisać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zmienic typ polaczenia
nie po sockecie ale np: mysql_connect mysqli_connect j. |
|
|
![]()
|
|
mogłbyś jaśniej
|
|
|
![]()
|
|
uuuf.
postaram sie. w tej chwili próbujesz nawiązać połączenie przez socket. gdzies, w innym miejscu (konfiguracji) aplikacji, skryptu - wybrales typ polaczenia jako socket. to ci sie nie uda. musisz zmienic to na inny typ polaczenia. nie znam twojej aplikacji - i nie potrafie wskazac tego gdzie to masz zrobione. j. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem co mam rozumieć przez określenie łączyć przes socket do tej pory na innch stronach opublikowanych w necie zawsze działał ten sposob łączenia
np: http://www.monacan.c0.pl po prost wpisuje się w określonych miejscach skryptu cos takiego mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS) or die(mysql_error()); mysql_select_db(DB_NAME) or die(mysql_error()); i to dzialało |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:01 |