![]() |
![]() |
-mixer- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam problem poniewarz chcę wyświetli rekordy z bazy w odwrotnej kolejności
tabela (z rekoerdami) : id cos tam 1 bla bla 2 bla bla 3 bla bla 4 bla bla 5 bla bla 6 bla bla a chcę aby wyświetlało mi tak: 6 5 4 3 2 1 wiem że gdzieś to było (szukałem w google) ale nic do mojego problemy nie pasuje zapytanie jakie używam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
slabo szukales. Poza tym nie rozumiem troche logiki Twojego zapytania, bo chyba id_user jest polem unikalnym, wiec zwroci Ci tylko jeden wiersz... -------------------- |
|
|
-mixer- |
![]()
|
Goście ![]() |
znalazłem to i nadal wyświetla tak samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jeżeli nie desc to daj asc
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że nie przedstawiłeś pełnego wyglądu tabeli, albo ja po prostu czegoś nie rozumiem. Potwierdź: pole user_id jest unikalne? To samo wyświetla zarówno dla ORDER BY id DESC jak i ORDER BY id ASC? Dlaczego sprawdzasz warunek "WHERE id_user=$moje_id" którego nawet nie ma w tabeli (widzę tylko id,cos,tam)? Czy masz dostęp do jakiegoś managera bazy, np phpmyadmin? I w końcu: dlaczego napisałeś poniewarz, skoro poprawnie jest ponieważ?
@up ASC segreguje od najmniejszego do największego (ascend), jak Ty to widzisz w takim przypadku? : ) Ten post edytował prowseed 16.04.2012, 21:59:49 -------------------- |
|
|
-mixer- |
![]()
|
Goście ![]() |
prawidłowy wygląd tabeli
(id_user | notatka | inne |) id_user - AUTO_INCREMENT |
|
|
![]()
|
|
Wątpie, byś przepisał kod z postu #2 zupełnie identycznie, ale różne cuda się zdarzają zatem:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:18 |