![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
O kurcze, myślałem, że wstawiłem w "samego xml'a" - bardzo przerpaszam za mój błąd, sam tego nie naprawię, więc bardzo prosze moderatora o usunięcie albo przeniesienie do prawidłowego działu. Mam taki mały pliczek xml, który w procesie validacji - np. online - niechce przejść zwraca błędy, braku znaczników zamykających element, sequence, complexType itd. Jako, że to mój kompletny początek z xml'em i tym forum, prosił bym o wyrozumiałość. Celowo student jes x2 z róznymi typami ponieważ moje zadanie polegało na tym by podzielić strukturę na osobne typy. Kierując się tutorialami internetowymi o xml'u definicje moich elementów powinny być prawidłowe, a jednak nie jest. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Ten post edytował february 15.04.2012, 13:25:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Jest parę błędów dotyczących domknięć elementów.
Układ taki ma sens jedynie jeśli pomiędzy znacznikami xs:element(tymi na wyższym poziomie) oraz xs:complexType występuje relacja jeden do wielu lub wiele do jednego. Jeśli zaś będzie to relacja jeden do jednego - tak jak w tym przypadku - należałoby te znaczniki zagnieździć lub połączyć ze sobą. Znaczniki xs:sequence użyte jedynie w takim zakresie jak powyżej - nie mają także sensu - nie wnoszą żadnej informacji. Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 15.04.2012, 13:46:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko już udało się zrobic, dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam. Ten post edytował february 15.04.2012, 21:49:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:15 |