![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki kod:
Jest on odpowiedzialny za dodanie do bazy danych wartości podanych w formularzu (nick/site/nickinsite/status). Za każdym razem dodaje do bazy na nowo nawet jeśli wartość się powtarza. Powstaje wtedy taka sytuacja: ![]() Gdzie rekord drugi był w tabeli wcześniej, dlatego rekord pierwszy ma status "Decline" dzieje się tak dlatego, że się dublują. Chciałbym aby w sytuacji takiej, że już istnieje taki "nickinsite" jak podał user aktualizowało ten bieżący zamiast dodawać nowy rekord. Do zaktualizowania w takim wypadku jest tylko wartość "nick" oraz usunięcie nie potrzebnego (1 rekordu -który miałby być dodany). Czytałem trochę i znalazłem funkcją(?) REPLACE próbowałem ją zastosować w następujący sposób:
ale nie działa. Czy muszę pozamieniać indeksy czy coś innego w bazie danych żeby zaczęło to działać tak jak sobie tego życzę? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to powino być to
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no okej to kasuje, ale nie dodaje/updatuje nic, więc robie tylko polowe z tego co powinno. Nie ma jakiejś funkcji do tego typu replace?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:06 |