![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawa jest trudna, dlatego proszę tylko doświadczone osoby o odpowiedź. A więc trochę o mnie: Jestem Marcin, mam 16 lat uczęszczam do technikum informatycznego w Warszawie. Od dziecka interesuje się oceanografią oraz informatyką. Chcąc połączyć te dwie pasje, postanowiłem stworzyć pierwszy w Polsce, niekomercyjny portal ekologiczno-akwarystyczny Główna idea: -dostarczanie sprawdzonych informacji Co ma zawierać serwis: -katalog produktów -encyklopedie ryb [mam już 436 gatunków] -gatunki zagrożone -zrzeszanie ludzi w celu uświadomienia zagrożeń jakie niesie spożywanie niektórych gatunków ryb [np. PANGA] -katalog ryb Polskich -ryby chronione -forum interaktywane -chat -system informacji o spotkaniach akwarystów i wiele, wiele więcej Moje pytanie jest takie: Czy jeżeli mam dopiero 16 lat i chcę stworzyć wszystko od zera, czyli: forum piszemy sami, bez gotowca z php BB wiem że wielu z was powie że php BB to najlepszy skrypt, ale to jest kalectwo programistyczne php bb jest dobre jak się nic nie umie, ma za dużo niepotrzebnych funkcji. grafikę wykonują 2 osoby 16 + 15 lat] , z programistów jestem ja + kolega w wieku 14 lat. <wiek nie ma tu nic do rzeczy> Wiem jak to brzmi "grupa dzieciaków chce założyć fundację ekologiczną" ale, czy takie coś nas nie przerośnie? jeżeli chodzi o kwestje programowania - 10h to nic, wytrzymanie 18 to jest coś ;] programuję codziennie, więc napisanie serwisu [całego] zajmie od 12 do 24 miesięcy. Jeżeli chodzi o wiedzę ichtiologiczną - w zespole mam 6 osoób prof. ichtiologi. którzy są mną zafascynowani i dostarczają mi materiały o rybach do tego: 12 handlowców z branży akwarystycznej, dostarczają informacji o nowościach z branży Zespół teoretyczny mam duży - ale z programowania będzie ciężko. Nie oczekuję od nikogo pomocy, chcę aby moja idea połączenia ekologi i akwarystyki się spełniła. Proszę o opinie na ten temat. Bardzo chciałbym wiedzieć co doświadczony programista o tym sądzi. Domena jest już kupiona: ameka.pl jeszcze nie aktywny DNS ale już prawie. - mają 21 dni e-mail do mnie: marcin@ameka.pl Pozdrawiam Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:01 |