![]() |
![]() |
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wpisałem kod z książki:
I po naciśnięciu na przycisk, powinien się pojawić skrypt.php, jedna nie pojawia się, dlaczego :?:?:? -- Prosze uzywac znacznika HTML do dawania w nim kodu HTML hwao |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg...
po pierwsze to jak juz cos przepisujesz, to rób to z głową a nie wszystko na żywca; po drugie jak ma Ci dane przesłać do pliku skrypt.php skoro nie ustawiles <form action=skrypt.php i method=[post czy get]> pzdr. -------------------- ؤئغفشت ةشىعشمش ﻻثيئهثسئ صهثمنه
(..) miłość i nienawiść to dzieci |
|
|
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wpisałem ta linijke, tylko mi ją gdzieś wcieło
![]() Ale w kodzie jest, a dalej mi nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Plik z formularzem np formularz.html I plik z skryptem który całość przetworzy, przemieli i wyświetli np skrypt.php
Chyba nic nie pokręciłem - powinno działać Pozdrawiam -- Prosze uzywac znacznika HTML do dawania w nim kodu HTML hwao Faktycznie zapomniałem - przepraszam. Ten post edytował Dj.Crack 3.08.2004, 09:12:51 |
|
|
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
No i dalej nie działa
![]() Zeruje tylko wartości w kontrolkach i nic się nie dzieje. |
|
|
-_n3w_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Gość_Fire @ 2004-08-24 10:42:44) No i dalej nie działa ![]() Zeruje tylko wartości w kontrolkach i nic się nie dzieje. No to jak już nic ci nie działa to sprobuj
Skopiuj to do swojego edytorka, zapisz , np. skrypt.php i zobacz czy działa. |
|
|
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
No i dalej nie działa
![]() |
|
|
-_n3w_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zapisz pod nazwa, np. skrypt.php a tak wogule to jakie błędy ci wywala Ten skrypt ma służyć tylko do tego aby wpisać do niego jakąś wartość a następnie ją wyświetlić na tej samej stronie. Wpisujesz w polu, które się wyświetla jakieś dane, wciskasz enter....... Powinna się wyświetlić ta wartość, a pod spodem jeszcze raz pole do wpisania wartości... Nie wiem z czym masz problemy. Napisz jakie błędy Ci wywala, albo czy wogule coś ci wyświetla. Najlepiej też napisz gdzie to testujesz, na jakim serverze, itp. |
|
|
-_n3w_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sory wklej to :
<?php $papier = $_POST['iloscpapieru']; echo "$papier"; ?> <form name="result" method="post" action=" <?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>"> <table border="0"> <tr> <td>Papier toaletowy</td> <td><input name="iloscpapieru" type="text" size="40"></td> </tr> </table> </form> |
|
|
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
No dalej nie działa
![]() Ale żadnych błędów nie wywala, po prostu brak reakcji ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Widocznie masz lewą książkę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Gość_Fire @ 2004-08-26 15:40:00) No dalej nie działa ![]() Ale żadnych błędów nie wywala, po prostu brak reakcji ! heh, a gdzie testujesz te skrypty? u siebie na komputerze? czy jakims serwerze? jaka wersja php ? jesli nie wyrzuca bledow to spraw zeby je wypisywal, bylo kilka razy na forum jak to zrobic Ten post edytował sf 26.08.2004, 19:35:39 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość_Fire- |
![]()
|
Goście ![]() |
Skrypty testuje u siebie na kompie, mam zainstalowany FoxServ.
Po prostu jak naciśnie przycisk strona jakby się odświerzała w kontrolkach nie ma nic i nic się nie dzieje. Nie wiem co jest grane, chyba wrzuce skrypciki na serwer jakiś i tam przetestuje bo tu mnie krew zalewa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:03 |