![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z tą pętlą ponieważ gdy aktualizuję posta ona robi dwa posty. Jak zrobić żeby tylko aktualizowała a nie dodawała nowego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Zdaje się, że powinieneś podać więcej kodu. Pozdrawiam. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
--Zolax-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sorka
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz szczerze to ja nie wiem czemu Ci dwa razy wstawia...
Może koledzy się wykażą... -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@crocodillo dobrze kombinuje! Jeśli jest różnica o jedną pozycję w indeksach to edytowany post zostanie wpisany obok starego, a nie na jego miejscu.
Dobre. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jest różnica o jedną pozycję w indeksach to edytowany post zostanie wpisany obok starego, a nie na jego miejscu. A dokładniej to inny post zostanie zastąpiony nowym wpisem. Dobrze by było też zapisać sobie indeksy a nie robić tego po numerze linii, szczególnie jeśli za każdym razem edytujesz cały plik. Możesz też przechowywać te posty w normalnej tablicy, a zapisując do pliku po prostu użyj serialize() i unserialize() odczytując z pliku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:44 |