![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem wydaje się banalny, ale odsyłacz nie ma u mnie odpowiedniego rozmiaru. Stworzyłem sobie taki testowy kod:
Czyli powinienem mieć odsyłacz 400x400px, w którym tłem będzie mój obrazek.jpg Odsyłacz ma niestety taką wielkość jaką ma napis test. Jest jakiś sposób aby temu zaradzić? Edit: Dodałem właśnie linijkę: display: block; i zadziałało więc temat do zamknięcia, przepraszam za zamieszanie, ale myślałem, że display: block; to wartość domyślna ;/ Ten post edytował dudek90 13.04.2012, 08:45:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do css display:block; Sterowaie wielkością jest dla elementów blokowych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też użyć obrazka jako odsyłacza, wtedy po zmienie obrazka odsyłać również zmieni rozmiar:
Chyba, że zależy Ci na pozostawieniu tekstu wtedy tak jak wyżej, dodaj display:block . -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 00:21 |