![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastanawiam się nad nauką C++ ponieważ kręci mnie bardzo tworzenie gier. Coś tam skrobnąłem tego języka lecz nawet nie zabrałem się za programowanie obiektowe. I jak myślicie czy warto się uczyć C++ razem z PHP czy lepiej pozostać przy jednym języku? Myślę sobie, że PHP bym uczył się dla hobby + jakieś malutkie zarobki, a C++ zawodowo + oczywiście domowe projekty (jestem w technikum informatycznym). PHP potrafię podstawy. Nie wiem czy moje umiejętności nadają się na coś powyżej podstawowego ponieważ umiem stworzyć coś małego, a aktualnie pracuje nad CMS'em dla pewnego Klubu Osiedlowego lecz nic większego nie stworzyłem. Dodam również, że tworzenie stron również mnie kręci - tak samo jak tworzenie gier. Myślę, że za bardzo chce wszystko umieć i nic nie umiem przez to. I również wszystko chce mieć idealne - tworząc stronę od razu chce mieć zabezpieczoną na maksa (czasami siedzę nawet 2h nad samym logowaniem myśląc nad optymalizacją i zabezpieczeniami). Macie jakieś dla mnie rady jak mogę zacząć się szkolić w tym PHP i jak polecicie dwa języki to w tych dwóch językach? Pozdrawiam, Paweł. P.S. Pewnie coś nie jasno napisałem lecz czytając to nawet 5 razy wszystko mi pasuje (po dniu wyjdzie szydło z worka). Ten post edytował Evinek 12.04.2012, 19:27:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:10 |