![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moje dzisiejsze pytanie dotyczy nastepujacej kwestii: Pisze sobie jakies tam funkcje w Javascript. Staram sie pisac z wcieciami, enterami itp. Przez takie pisanie wszystko czasem rozwleka sie na kilka ekranow. Pytanie: czy istnieje 'cos' (skrypt, funkcja, edytor...) ktora wyrzuci wszystkie niepotrzebne biale znaki- entery, niepotrzebne spacje, tabulatory ii zrobiz plikow JS taki ciag znakow. Wiem ze mozna cos takiego na szybko sobie napisac ale mi chodzi o mozliwosc odwrocenia takiego procesu. Np. wkladam taki blok textu a na wyjsciu otrzymuje to samo tylko w wersji z wcieciami, enterami, tabulatorami czy cos takiego istnieje? (nazwy zmiennych i funkcji zostaja bez zmian) za wszelkie info z gory dziekuje Grzegorz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yuicompressor od yahoo (js i css)
closure compiler od google Edit: Sorry nie doczytałem, że chcesz odwrócić proces. Nie wiem czy coś takiego istnieje, ale spróbój poszukać pod hasłami js unpacker albo js unminifier. Jeżeli zaś chodzi Ci tylko o same wcięcia itd. to każde IDE powinno to potrafić. W Netbeans znajdziesz to w głównym menu Source / Format. Ten post edytował redeemer 12.04.2012, 14:56:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Szukaj w google pod hasłem "obfuskator javascript"(po angielsku więcej znajdziesz). Pozdrawiam. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:32 |