![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w tabeli bazy danych mam rekord, w któym przechowuje identyfikatory adresów email z innej tabeli. Chcę wysłać maile w pętli do wszystkich adresów, których identyfikatory znajdują się w tym rekordzie. mój kod:
echo $mail_list['email_id'] zwraca mi ciąg identyfikatorów po przecinku (1,2,3,4,...,n), więc składnia jest odpowiednia dla klauzuli IN(). Niemniej email i tak wysyła się tylko do 1 usera i pętla kończy bieg. Szukam na googlach przykładów z użyciem składni select z where in, ale przykładów użycia takiej kwerendy jest jak na lekarstwo i ciężko znaleźć coś co mnie nakieruje na rozwiązanie problemu. A może po prostu pętla jest źle skonstruowana? Bardzo proszę o pomoc lub chociaż nakierowanie na właściwe tory ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$query = @mysql_query("UPDATE `users` SET send_status = 'sent' WHERE email = '$row[email]'") or displayError(3);
W tej linijce w petli nadpisujesz zmienna $query, z której to korzystasz w pętli while... No mysl troche i nie nadawaj takich samych nazw zmiennym... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację, już poprawiłem. Niemniej nic się nie zmieniło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mission Impossible 20 .... pokaż kod po poprawkach.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dla pewności zmieniłem wsystkie "query"
![]()
Ten post edytował rozny 12.04.2012, 12:16:00 |
|
|
![]()
|
|
Wywal całego while i zostaw jedynie
Zwraca tylko jeden rekord czy wiecej? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak, tylko jeden w tablicy... to zapytanie z klauzulą WHERE IN mi się nie podoba, wydaje mi się, że to tu jest hohlik...
wywaliłem apostrofy z klauzuli IN() i poszło... Ten post edytował rozny 12.04.2012, 12:43:35 |
|
|
![]()
|
|
nie: IN ('$mail_list[email_id]')
a: IN ($mail_list[email_id]) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
w jednym czasie
![]() tak czy inaczej dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:58 |