![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, próbowałem sam sobie zrobić, ale coś mi nie idzie.
Chciałbym, aby przed przesłaniem pliku, sprawdzało jego rozmiar pomiędzy plikiem gotowym już na serwerze Mój kod:
Ciągle przesyła pliki o tych samych rozmiarach. Ten post edytował camilost 12.04.2012, 17:32:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$rozmiar = $plik_rozmiar;
A magiczną zmienną $plik_rozmiar to niby skad bierzesz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem
przed funkcją i dalej nici, kombinowałem dalej nici, nie potrafię dobrze zbudować tego ;/ Ktoś pomoże? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale co przed funkcją... poczytaj w manualu o zasięgu zmiennych. Masz tam to dokładnie wyjaśnione.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogóle ten skrypt wygląda jak jakiś chaotyczny zlepek (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) , ale jeżeli dobrze zrozumiałem idee to:
Linia 4 i 8 do zmiany na W funkcji zwróć sobie i rozmiar pliku i "wolną" nazwę: Linia 18 zmiana na: Linia 20 do wywalenia. Ten post edytował redeemer 12.04.2012, 14:07:44 |
|
|
![]()
|
|
@nospor, właśnie też kombinowałem, ale albo coś innego źle zrobiłem i nic mi nie zwracało, albo gdzieś indziej błąd popełniałem.
Złe kombinowanie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) @redeemer Wciąż źle (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nie wiem co dalej (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) próbowałem też różnie przestawiaać/zamieniać. Wyniki były 3 1. Wyskakuje 'Array' zamiast nazwy piku oraz rozmiar 2. Nic nie wyskakuje w obu 3. Wyskakuje nazwa podstawowa (taka jaką wysyłam),a błąd z rozmiarem Być może źle wkleiłem kod? ; / I były nietrafne moje próby? Można prosić o aktualizację powyższych co do poniższego? Próbowałem już wiele razy, lecz bez skutku (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (. Próbuję coś stworzyć, ale nawet manual np. o list i wiele przykładów z google, za wiele mi nie dały do myślenia (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Powinno: zmieniać nazwę pliku, jeśli już istnieje na $i++, gdy rozmiar pliku, który jest pod tą samą nazwą początkową: $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; jest inny od aktualnego przesyłać plik. W innym wypadków, usuwać plik tymczasowy, a orginału o tym samy rozmiarze i nazwie nie nadpisywać. Oryginalny kod :
Dobranoc wszystkim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Ten post edytował camilost 13.04.2012, 07:41:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem Twoje zdanie w którym piszesz co robić jeśli plik istnieje i ma ten sam rozmiar, wg schematu nic nie robić więc tak jest:
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, może Twój kod zadziałał co do tego co chciałem, ale nazwy nie zmieniał, gdy plik innej wielkości ).
Odkrył się nowy problem, który sam rozwiązałem (mam nadzieję, że w miarę dobrze) - proszę zobaczyć(porównać) linie: Musiałem zmienić na takie, i wszystko działa należycie!
Proszę o zamknięcie tematu. Ten post edytował camilost 14.04.2012, 11:18:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:02 |