![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam stronę i potrzebuje kod(skrypt), który wyświetli zdjęcie przypisane do danego id. By każdy user mógł sobie ustawić avatar (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nikt nie wie jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) nie wierzę |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
człowieku nie musisz zakładać dziesięciu tematów w ciągu pięciu minut.
odpisałem Ci już w jednym, sam sobie znajdź gdzie. btw: wiara. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Oto skrypt:
Aby skrypt działał musisz ściągnąć darmową klasę do uploadu plików graficznych pod tym adresem: http://www.verot.net/php_class_upload.htm Plik class.upload.php umieść w katalogu skryptu. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK wstawiłem twój skrypt ten plik class też ale jaki kod mam wpisać w profilu użytkownik by ten avatar wyświetlało?
I tam jest w kodzie id użytkownika tam muszę coś wpisać czy nie ? Avatary zapisuje mi na serverze i upload działa dobrze smile.gif ale ten kod jeszcze potrzebuję sad.gif I każdy avatar zapisuje pod tą samą nazwą ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprzednik wyraźnie zaznaczył w kodzie, że masz zmienić tą nazwę na id użytkownika. By avatar się wyświetlał, wstaw obrazek z linkiem do miejsca na upload, dołączając właśnie to id.
Radzę również zmienić nazwę tematu, bowiem ip znacząco zmienia postać rzeczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie pierwsze.
W miejsce awatara użytkownika pobierasz obrazek zawierający id tego użytkownika:
Pytanie drugie. Tam, gdzie widzisz komentarz mówiący o id użytkownika, powinieneś dać zmienną z... id użytkownika (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pytanie trzecie. Jeśli w miejsce numerka w nazwie pliku wstawisz id użytkownika - każdy użytkownik będzie miał awatar ze swoim numerkiem. Pozdrawiam. W tym momencie muszę dodać, że zaczęło się od następującego tematu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=196987&hl= Mój skrypt jest dostosowany do wymagań z powyższego tematu. |
|
|
![]()
|
|
YYY A jaka ta zmienna jest?
I czyli że muszę ręcznie do każdego obrazka numerek dopisywać ? bo nie kumam bardzo (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat I czyli że muszę ręcznie do każdego obrazka numerek dopisywać ? Nie, musisz znaleźć zmienną zawierającą id użytkownika w systemie forum, z którego korzystasz i podciągnąć ją pod mój skrypt. To się nazywa integracja. |
|
|
![]()
|
|
Z kąt tą zmienną wziąć szukałem i nic NA razie mam stronę na cba.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh, jaki masz silnik forum/strony?
//EDIT to jakies gotowe rozwiazanie, czy taka zlepka skryptow? Ten post edytował prowseed 12.04.2012, 21:42:11 |
|
|
![]()
|
|
Tak jak już pisałem strona jest robiona w html i skryprty to żaden gotowiec więc raczej zlepka .
Ten post edytował Damianoslawow 13.04.2012, 06:25:09 |
|
|
![]()
|
|
a masz zrobiona jakas rejestracje/ user management?
|
|
|
![]()
|
|
Tak jest rejstracja logowanie, rejstracja jest prosta jest podaj nick hasło i gotowe potem jeśli trzeba dam skrypt.?
Proszę tu jest mój skrypt rejstracji jeśli to pomoże
Ten post edytował Damianoslawow 13.04.2012, 18:34:27 |
|
|
![]()
|
|
Przy logowaniu zrob sobie
a na stronie tylko to taka podstawa, nie ostateczny wyglad, trzeba uzupelnic kilka rzeczy. Ale... dasz juz sobie rade. Ten post edytował prowseed 13.04.2012, 20:35:10 |
|
|
![]()
|
|
A ta zmienna do skryptu kolegi?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:42 |