![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Robie dodawanie obrazków do bazy mysql. tzn sa pola nazwa, autor, kategoria i obrazek gdzie wybiera sie go z dysku a nastepnie bedzie uplodowac na serwer. Teraz mam taki problem że jak juz dodaje dane do bazy mysql to daje cała scieżke tzn C:\.... a jak zrobic zeby dodawało sama nazwe obrazka? Jest jakas funkcja od tego?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo pewnie wciagasz basename() z nazwy pliku tymczasowego a nie z oryginalnej nazwy pliku
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przecież przy uploadzie nazwa pliku jest dostępna "po prostu"
zamiast
Chyba, że coś źle zrozumiałem. Pozdrawiam. Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie... @marlowe masz rację :] nie wiem... chyba sie dałem zasugerować
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
uuff juz sobie poradziłem. dzięki za pomoc...
zarzucam jeszcze kod może komuś sie przyda
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:47 |