![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem ze skryptem galerii Space Gallery. Chodzi o to, że jeśli w moim pliku index.php mam odpalone kilka instancji tego skryptu. I wszystko jest okej, dopóki każda z tych instancji pracuje na tej samej liczbie zdjęć.
W przypadku, gdy np jeden slider będzie operował na 3 zdjęciach, a kolejny na 2 - to poprawnie działały będa tylko slidery z liczbą zdjęć, z jaką został załadowany ostatni slider (w tym wypadku 2). Przykład działania na: http://www.eyecon.ro/spacegallery/#about Mój plik layout.js (W folderze images są dwa zdjęcia, w images2 są trzy zdjęcia)
Takim sposobem poprawnie inicjalizują sie animacje tylko dla liczby zdjęć z ostatniej galerii (jak już wspomniałem). Z drugiej jednak strony, jesli custom.css zmienię z:
na:
a layout.js w ten sposób:
To wtedy wszystkie trzy wyświetlą się poprawnie, jednak wtedy już czwarta w żadnej konfiguracji nie działa. Nie uśmiecha mi się tworzenie nowego ID w pliku .css dla każdej galerii (nie wiem, ile ich będę w danym momencie wyświetlał) , a jednak chciałbym, żeby działały one poprawnie dla wszystkich konfiguracji zdjęciowych. Spora zmiana tematu. Bump! Ten post edytował starter91php 11.04.2012, 09:45:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zrobić nieco na odwrót, tzn. nadać jedną klasę dla wszystkich DIV-ów i ustalić jeden kod CSS. Przykład:
Następnie nadać różne ID dla galerii i oczywiście nie przejmować się CSS-em, bo wyżej ustaliliśmy, że wszystkie obiekty z klasą "myGallery" mają ten sam styl. Klasy mogą się powtarzać. A teraz java script:
Ten post edytował Kostek.88 13.04.2012, 08:28:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:39 |