![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem. Posiadam wyszukiwarkę z opcją podpowiedzi, które wyświetlają się po wpisaniu trzech znaków. Input wyszukiwarki wygląda w ten sposób: <input id="search" type="text" onfocus="suggest();" name="ws"/> Teraz muszę podpiąć do inputa zewnętrzny plik js, który jest ładowany tylko wtedy kiedy użytkownik coś wpisze w polu, czyli uruchomi zdarzenie onfocus. Strutura pliku js: var wpis = ''; wpis += '// tutaj występuje wstawianie odpowiedniego linka do grafiki'; document.write(wpis); Pliku js nie mogę edytować, nie mogę również przenieść jego zawartości. Czy da się w jakiś prosty sposób podpiąć do onfocus <script src="adres" type="text/javascript"></script>? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz jQuery to:
Cytat $.getScript("fileName.js") jeśli czystego js: Cytat function loadJs(fileName){
var nowyJs = document.createElement('script'); nowyJs.setAttribute("type","text/javascript"); nowyJs.setAttribute("src", fileName); document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(nowyJs); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:21 |