![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie
Mam plik z sporą ilością danych i instrukcjami if w których adresach są zmienne np $z=z2204 np index.php?akcja=tt$z czyli wyświetla index.php?akcja=ttz2204 I jest problem bo ta zmienna ma być jeszcze raz zmienna próbowałem to zrobić przez formularz z strony głównej i $_POST ale zapomina po pierwszym kliknięciu zmienną $z=$_POST['zmienna'] Później próbowałem dodać do tego komendę if ale też nic z tego Przedstawię kod
w tym wypadku przypisuje mi zawsze pierwsze zmienne z2204 i w2204 A tu wersja bez if ale w niej tylko raz zmienna się zapisała a przy jakiejkolwiek akcji zmienna $z jest pusta np index.php?akcja=tt$z czyli wyświetla index.php?akcja=tt
Jak by dało sie gdzieś tą zmienną zapisać na stałe w najgorszym wypadku zapiszę sobie ja do bazy danych i będę ją ściągał ale to robienie niepotrzebnego zamieszania mam nadzieje ze do tego nie będzie musiało dojść Siedzę już nad taka pierdołą drugi dzień i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypadkiem w if nie powinno być podwójnego znaku równości?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z == wyświetla raz tak jak by to było przesłane POST
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jezeli musisz uzywac dużo razy if elseif
zamien sobie to na switch case |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc to już się zagubiłem o co tak naprawdę pytasz..
Chcesz żeby np. tt$z była zmienną, tak? No to jak przekazujesz w url tą zmienną to pobierasz ją za pomocą get. Zrobiłeś to tak: $akcja = $_GET['akcja']; No i teraz ta Twoja zmienna tt$z jest w zmiennej $akcja. Coś tam robisz w następnym ifie ale znów masz pojedynczy znak równości a nie podwójny (więc if jest zawsze spełniony). Niestety nie do końca chyba rozumiem Twój problem..:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze w if'ie nie ma prawa być jednego znaku równości. Po drugie - chcesz odbierać dane z POST'a, ale wysyłasz GET'em (w URL)? To jest do poprawy. No i też nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:46 |