![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kodzik:
mysql connect dalem w cudzyslowy bo inaczej:Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in No i teraz w skrypcie nic mi sie nie dzieje czyli podpisuje tylko zmienne a dalej nic, dlaczego tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz przypisywać wynik funkcji mysql_connect to nie możesz dać tego w cudzysłów.. Jeśli wyskakuje Fatal error, prawdopodobnie problem występuje ze źle skonfigurowanym PHP. Sprawdź wynik funkcji phpinfo() i czy np. jest załadowane rozszerzenie MySQL.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest zaladowane
![]() wlozylem na serwer moj plik i: wyskakuje mi: Resource id #1 przy print_r gdy nie wypelnie pol, gdy wypelnie dobrym info i gdy wypelnie xlyb info zawsze jest to samo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze spróbuj zamiast "if (connect == 'true') " po prostu "if (connect)". Jednocześnie pamiętaj o zmianie wartości connect w GET.
Po drugie edytuj plik php.ini, znajdź wiersz " ;extension=php_mysql.dll " i usuń znak ";". Możesz także poszukać w pliku innych ustawień MySQL, które wg Ciebie mogą mieć na to wpływ (metoda prób i błędów). |
|
|
![]()
|
|
Moze ktos jeszcze pomoc?
Stanelem w tym miejscu:
no i zawsze mi wychodzi true, moze to ma jakies znaczenie mam zainstalowanego WAMPA Probowalem juz samo $connect ale bez efektow |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziala! Dziekuje bardzo
![]() jeszcze jedno pytanie, jak wyswietlic nazwe zmiennej tak zeby mi jej nie wywolalo? mam taki kod:
juz rozwiazalem problem, mozna zamknac ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:10 |