![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kupiłem sobie książkę "PHP4" wydawnictwa Osborne. W sekcji piątej podręcznika jest taki skrypt (sciągałem go ze strony, więc myślę, że błędów nie zawiera - a przynajmniej został napisany tak, jak napisany miał być, żeby nie było, że ja w nim jakieś błędy zrobiłem):
<HTML> <HEAD> <TITLE>Project 5-1</TITLE> </HEAD> <BODY> <!-- File p-5-1.php --> <FORM METHOD="POST" ACTION="p-5-1.php"> <TABLE> <TR> <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="OP1" VALUE="<? echo $OP1 ?>"></TD> </TR> <TR> <TD ALIGN="CENTER">+</TD> </TR> <TR> <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="OP2" VALUE="<? echo $OP2 ?>"></TD></TR> <TR> <TD ALIGN="CENTER"><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="="></TD> </TR> <TR> <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="RESULT" VALUE ="<? echo $OP1 + $OP2 ?>" disabled></TD></TR> </TABLE> </FORM> </BODY> </HTML> Po wrzuceniu go na serwer (sciągnąłem sobie EasyPHP) zamiast spodziewanego efektu ( całkiem pustego pola) wyświetla mi się w polach tekstowych takie coś: <br /><b>Notice</b>: Undefined variable: OP1 in <b>d:\easyphp\www\p-5-1.php</b> on line <b>12</b><br /> Moje pytanie: czy to jest jakoś niepoprawnie napisany skrypt (powinien być napisany inaczej), czy to wina serwera, że "nie czyta" pustych zmiennych, czy ja coś pokićkałem ![]() Moje gg: 5067539 z reguły na niedostępny, ale z opisem Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:13 |