![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello,
Dawno temu znalazłem pewną klasę PDO do obsługi uploadu zdjęć. Ostatnio miałem potrzebę aby wykorzystać ową klasę w moim projekcie na większą skalę. Sama klasa jest świetna, nie duża i intuicyjna, jednak posiada pewien bug, który zgłosiłem autorowi ponad 2tygodnie temu - pozwala na upload plików o różnym rozszerzeniu .exe/.php/etc. mimo iż przy wgrywaniu tego typu rozszerzeń plików, wywala informacje o błędzie ustawione uprzednio w klasie. Nie umiem i nie lubię pisać obiektowo, a autor klasy widać nie ma czasu na wypuszczenie fix'a. Proszę Was o analizę klasy oraz modyfikację by dopuszczalne formaty były tylko jako: .jpg/.png/.gif - prawdopodobnie problem leży w błędnej funkcji toDie lub crop - dla tych mądrzejszych pewnie to 5 minut zabawy. Niestety nie mogę wrzucić tu owej klasy ponieważ forum ma ograniczenie ilości znaków... http://pastebin.com/cP9hpb1R Odświeżam temat, proszę o przeniesienie do działu oferty. Oferuje reklamę do 2 tygodni w postaci linka lub banera 468x90 na moim forum, gdzie statystyki miesięczne sięgają 450,000 wejść. Proszę o fix'a dla powyższej klasy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta klasa w ogóle nie działa. Jeżeli chodzi o twój problem to będzie akceptował wszystkie pliki ponieważ masz tak ustawione w php features.file-upload.errors
Zamień na tą część:
Na początku klasy dodaj co tam tylko chcesz Ten post edytował memory 9.04.2012, 21:51:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... mi ta klasa ogólnie działa - i to najlepiej oferując takie możliwości z wszystkich testowanych, z pierwszych trzech stron Google.
Czyli wynika na to, że klasa nie jest błędna tylko problem leży po stronie konfiguracji PHP? Zmieniłem kod według Twojego schematu i ze wstępnych analiz wynika, że problem rozwiązany. Uhh... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odnośnie reklamy dogadamy się na PW. Dzięki wielkie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:18 |