![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem. Chodzi o to, że chcę zrobić, że pojawia się lista rozwijana z nazwą dodanego do bazy danych klubu (to działa). Po kliknięciu w liście rozwijanej na nazwe klubu ma pod spodem pojawić się informacja o klubie wraz z grającymi w nim zawodnikami. Chodzi o to, że to drugie nie chce działać (nie chcą się wyświetlić dane klubu itp).
Co mam źle w kodzie? Nie mogę się połapać co źle zrobiłem. Dzięki za pomoc i Wesołych Świąt ;D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt jest ogólnie trochę sknocony... Masz najpierw pętlę while, potem warunek, jeśli istnieje zmienna $dzial to się ma wykonać kolejna pętla na tym samym zapytaniu do bazy - tak się nie da. Jedno zapytanie, jedna pętla. Najprościej - zrób jedno zapytanie, które pobierze nazwy klubów, a drugie zapytanie, które pobierze inne informacje o klubie, gdzie - używając WHERE - np. nazwa klubu jest taka, jak pole w formularzu. W tym skrypcie nawet nie masz odwołania do innych kolumn, jak tylko do "nazwy", więc skąd ma Ci pobrać inne dane...
-------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt jest ogólnie trochę sknocony... Masz najpierw pętlę while, potem warunek, jeśli istnieje zmienna $dzial to się ma wykonać kolejna pętla na tym samym zapytaniu do bazy - tak się nie da. Jedno zapytanie, jedna pętla. Najprościej - zrób jedno zapytanie, które pobierze nazwy klubów, a drugie zapytanie, które pobierze inne informacje o klubie, gdzie - używając WHERE - np. nazwa klubu jest taka, jak pole w formularzu. W tym skrypcie nawet nie masz odwołania do innych kolumn, jak tylko do "nazwy", więc skąd ma Ci pobrać inne dane... Chodzi o to, że nazwet nazwy nie chce pobrać. Bo z resztą danych bym sobie poradził. Ale postaram się zrobić tak jak mówisz Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś (bądź może i ja Ciebie nie zruzmiałem), ale chodzi o to, że w Liście Rozwijanej mają się pojawiać pola, które są dodane do bazy danych. Po kliknięciu w pole wyświetlą się dane klubu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz przede wszystkim zrobić jakiś warunek - osobno musi być skrypt, który pobiera nazwy, a osobno, który pobiera opisy. Nazwy pobierane są zawsze, jak ładowany jest skrypt. Potem powinieneś zrobić warunek if($_POST['nazwa']) i tutaj wstawić kod, który pobierze więcej informacji.
-------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:01 |